0
Ebi Katsu - japansk fiskeburger med rejer og kuller med sennepssyltede rødløg samt mayo og Shichimi tôgarashi krydrede sprøde fritter

Ebi Katsu - japansk fiskeburger med rejer og kuller med sennepssyltede rødløg samt mayo og Shichimi tôgarashi krydrede sprøde fritter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Rejer, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Æg, Mælk, Sennepfrø, Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløggule sennepsfrø
1 min.
Sennepssyltede rødløg:

Kog sennepsfrø i en lage af 1/2 dl lys eddike og 1/2 dl sukker i 5-6 minutter. Skær tynde skiver af det pillede rødløg, brug evt et mandolinjern. Vend løgene ned i den varme sennepslage. Lad det trække og køle let af, til de skal spises. 

pommes frites
10 min.
Pommes frites:

Kom fritterne på en bageplade med bagepapir på. Undgå at de ligger i lag. Steg fritterne i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er lækre sprøde og gyldne. Drys med lidt salt.

Shichimi tôgarashimayonnaise
15 min.
Shichimi tôgarashi mayo:

Rør mayo med 2/3 af Shichimi tôgarashi krydderiblandingen.

kullerfilet uden skindraspShichimi tôgarashi
20 min.
Burger:

Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål sammen med det sidste af krydderiblandingen, salt og peber. Vend rundt. Vend derefter fiskestykkerne i først mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Tryk raspen godt fast. Steg fisken på en pande i rigeligt neutral olie. Når den begynder at blive gylden på den ene side, tilsættes et par klumper smør til panden. Lad smørret bruse af, og vend fiskestykkerne. Steg i alt i 2-3 min. på begge sider, til de er gyldne og sprøde.

brioche burgerboller
30 min.
Burgerboller:

Halvér bollerne, og sæt ovnen på grill. Kom bollerne i den varme ovn med skærefladen opad så tæt på grill-legemerne som muligt. Grill, til bollerne er gyldne på skærefladen. Hold hele tiden øje med bollerne.

Skagenfood håndpillede rejer
35 min.
Anretning:

Smør lidt tôgarashi-mayo på burgerbolle bunden, og kom lidt sennepssyltede løg ovenpå. Læg derefter et stykke stegt fisk ovenpå, top med lidt drænede rejer og mere mayo samt evt. mere sennepssyltet løg. Server med sprøde "fritter".

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, valmuefrø, hampfrø, ingefær, hvidløg, shiso og nori.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?