0
Ebi Katsu - japansk fiskeburger med sprød torsk og rejer dertil syltede rødløg, romaine samt Shichimi tôgarashi mayonnaise

Ebi Katsu - japansk fiskeburger med sprød torsk og rejer dertil syltede rødløg, romaine samt Shichimi tôgarashi mayonnaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Rejer, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Æg, Mælk, Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødløg
1 min.
Syltede rødløg:

Skær tynde skiver af det pillede rødløg, brug evt et mandolinjern. Drys med lidt fint salt, og knug løgene. Tilsæt 1 spsk. lys eddike pr. person, du laver mad til. Rør rundt, og lad det stå i 5 min. Rør 1 spsk. sukker i pr. person, du laver mad til. Lad det stå, til det skal spises. 

Shichimi tôgarashimayonnaise
10 min.
Shichimi tôgarashi mayo:

Rør mayo med 2/3 af Shichimi tôgarashi krydderiblandingen.

torskefilet uden skindraspShichimi tôgarashi
20 min.
Burger:

Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål sammen med det sidste af krydderiblandingen, salt og peber. Vend rundt. Vend derefter fiskestykkerne i først mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Tryk raspen godt fast. Steg fisken på en pande i rigeligt neutral olie. Når den begynder at blive gylden på den ene side, tilsættes et par klumper smør til panden. Lad smørret bruse af, og vend fiskestykkerne. Steg i alt i 2-3 min. på begge sider, til de er gyldne og sprøde.

romainesalat
25 min.
Syltede rødløg & romaine:

Snit romaine fint, og vend med de syltede rødløg.

brioche burgerboller
30 min.
Burgerboller:

Halvér bollerne, og sæt ovnen på grill. Kom bollerne i den varme ovn med skærefladen opad så tæt på grill-legemerne som muligt. Grill, til bollerne er gyldne på skærefladen. Hold hele tiden øje med bollerne.

Skagenfood håndpillede rejer
35 min.
Anretning:

Smør lidt tôgarashi-mayo på burgerbolle bunden, og kom lidt syltede løg og romaine ovenpå. Læg derefter et stykke stegt fisk ovenpå, top med lidt drænede rejer, mere mayo samt mere syltet løg og romainesalat. Server det overskydende salat i en skål på siden. 

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, valmuefrø, hampfrø, ingefær, hvidløg, shiso og nori.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?