Forvarm ovnen til 220 grader varmluft
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Empanadas kan bages direkte i bakken, de kommer i. Hvis de er rystet lidt rundt under transporten, skal du lige fordele dem i bakken, så der er luft imellem dem. Pas på, når du flytter dem, idet de ubagte empanadas nemt går i stykker.
Riv folien af bakken, og bag empanadas i 12-15 min. på en bageplade, IKKE på en rist, til de bliver gyldne og sprøde. Du kan også vælge at tage empanadas op af bakken, lægge dem på et stykke bagepapir, og bage dem i ovnen.
Tag FORSIGTIGT de bagte empanadas op af bakken med en palet.
Blend chimichurri-krydderiet med persillen, 1/4 dl god olivenolie og 1/2 tsk. eddike pr. person. Smag til med salt, peber og sukker, og juster med ekstra olie og eddike.
Chimichurrien skal minde om en pesto i konsistens.
Pil og skær rødløg i tynde både. Knug dem med lidt salt i en skål.
Vend 2 spsk. eddike og 2 tsk. sukker i pr. kuvert, og lad løgene stå i 5 minutter.
Smag til med evt. mere sukker eller eddike.
Skræl og skær avokadoen i mundrette stykker.
Skær tomat i mundrette stykker.
Vend begge dele sammen med lidt olivenolie, salt og peber.
Server de varme empanadas med chimichurri, salsa og de syltede rødløg.
HVAD ER EN EMPANADA?
En empanada er en lille brødpakke fyldt med diverse kombinationer af kød, grøntsager, ost og andre råvarer. Vores empanadas er 100% økologiske og veganske. De er danskproducerede og bidrager med nye smagsoplevelser og høj kvalitet.
Beef Potato ØKO – Ingen går sultne fra bords
En af vores økologiske empanadas! Vi har taget den klassiske Beef og tilføjet kartofler, gulerødder og kidneybønner - giver en dejlig mættende fornemmelse. Den er et lækkert alternativ til den hurtige snack eller til middagsbordet. Så går ingen sultne fra bords!
Chimichurri krydderi indeholder:
25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager
Kommentarer og forslag til opskriften