Guacamole: Halver avokadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud i en skål. Mos det godt med en gaffel og rør cremefraiche, limesaft, hakket hvidløg, salt og peber i. Smag til. Gem lidt avocado til salaten.
Fyld: Brun kødet grundigt af i en tykbundet gryde tilsæt fajita krydderierne og rist dem med i 1-2 minutter – kom de hakkede flåede tomater ved og lad retten simre under låg i 20-30 minutter. Smag fyldet til med salt og peber. Og fordel det i tortillapandekagerne som rulles stramt – kom dem i et ildfast fad og riv osten over. Gratiner i 10-12 minutter i en 200 grader varm ovn.
Salat: pluk salaten og skyl den i kold vand – dræn den – kom tynde skiver rødløg og det sidste avocado ved. Rør en dressing af lidt limesaft, sukker, salt, peber og olivenolie – hæld den over.
Anretning: Som vist på billedet med guacamole og det sidste creme fraiche - server salaten på siden.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Kundekommentarer ()