0
Enkel daal med bagt squash og broccoli i yoghurtdressing

Enkel daal med bagt squash og broccoli i yoghurtdressing

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sennep, Mælk, Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

squash
1 min.
Bag squashen

Halver squashen på langs og rids den lidt ned i kødet med en kniv. Gnid med olivenolie og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den har taget godt med farve og er mør.

mung daal / gule linsertomaterdaalkrydderi
5 min.
Lav daal

Skær tomaterne i grove tern. Kom linser, tomater og krydderblanding op i en gryde og dæk med vand. Lad det simre under låg til linser er helt kogt ud og blevet til en lind grød. Tilføj vand undervejs hvis nødvendigt. Smag til med salt, friskkværnet sort peber og et par dråber olivenolie.

koriandercashewnødderbroccoli
15 min.
Lav broccolisalat

Skær broccoli ud i buketter og snit buketterne super tyndt på et mandolinjern - eller alternativt med en skarp kniv.

Hak koriander groft. Rist nødderne på en tør pande og hak dem herefter groft. Kom broccolistykker, nødder og koriander op i en skål og vend det sammen.

yoghurt naturel
30 min.
Anretning

Anret daal i en dyb tallerken med den bagte squash ovenpå og broccolisalat på siden. Slut af med at komme yoghurt over retten.

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?