0
Entomatadas med kuller, rejer, avokado og queso fresco

Entomatadas med kuller, rejer, avokado og queso fresco

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Rejer, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomatergrøn chilirødløgkorianderhvidløg
1 min.
Tomatsalsa:

Skær tomater i tern. Pil og finthak rødløg (gem halvdelen til anretning) og hvidløg. Skær chili i skiver. Snit korianderstilkene fint. (Gem bladene til senere).

Sautér det hele af i en gryde med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber samt en smule sukker. Kom låg på, og lad salsaen simre i 5-10 min. ved lav varme. Blend til en glat sovs med en stavblender, og kog igennem til en jævn tyk sovs med konsistens som en tyk tomatsuppe. Smag til med salt og peber. 

kullerfilet uden skindSkagenfood håndpillede rejeravokado
10 min.
Fisk, avokado og rejer:

Dræn rejerne i en sigte. Læg fisken i et ildfast fad, krydr med salt og peber, og pensl med lidt af tomatsovsen. Bag fisken i en 140 grader varm ovn, til den kan deles i flager. Skær avokado i små tern, og vend dem med lidt lys eddike og salt. 

Majstortillas - nixtamalkullerfilet uden skindavokado
20 min.
Entomatadas:

Dyp tortillas en efter en i den varme salsa - de skal lige simre i 15-20 sekunder. Læg dem på et fad, og fyld dem med en smule fisk og avokado. Fold dem på midten, så de lukker som en 1/2 pizza. Gentag til alle er lavet. 

Fif: I Mexico bruges ofte tostadas, dvs. stegte tortillas (stegt sprøde i olie) - og det giver da også en dejlig smag, hvis du enten friterer eller ovnbager tortillaerne, før du igen blødgør dem i tomatsovsen. Lige her springer jeg dog ofte over! 

queso fresco fra Onsild mejerikoriander
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel det sidste sovs ovenpå de fyldte Entomatadas, og drys med rejer, finthakket rødløg, koriander og smuldret ost. Retten serveres lun.

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?