0
Entomatadas med kuller, rejer, avokado og queso fresco

Entomatadas med kuller, rejer, avokado og queso fresco

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomatergrøn chilirødløgkorianderhvidløg
1 min.
Tomatsalsa:

Skær tomater i tern. Pil og finthak rødløg (gem halvdelen til anretning) og hvidløg. Skær chili i skiver. Snit korianderstilkene fint. (Gem bladene til senere).

Sautér det hele af i en gryde med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber samt en smule sukker. Kom låg på, og lad salsaen simre i 5-10 min. ved lav varme. Blend til en glat sovs med en stavblender, og kog igennem til en jævn tyk sovs med konsistens som en tyk tomatsuppe. Smag til med salt og peber. 

kullerfilet uden skindSkagenfood håndpillede rejeravokado
10 min.
Fisk, avokado og rejer:

Dræn rejerne i en sigte. Læg fisken i et ildfast fad, krydr med salt og peber, og pensl med lidt af tomatsovsen. Bag fisken i en 140 grader varm ovn, til den kan deles i flager. Skær avokado i små tern, og vend dem med lidt lys eddike og salt. 

Majstortillas - nixtamalkullerfilet uden skindavokado
20 min.
Entomatadas:

Dyp tortillas en efter en i den varme salsa - de skal lige simre i 15-20 sekunder. Læg dem på et fad, og fyld dem med en smule fisk og avokado. Fold dem på midten, så de lukker som en 1/2 pizza. Gentag til alle er lavet. 

Fif: I Mexico bruges ofte tostadas, dvs. stegte tortillas (stegt sprøde i olie) - og det giver da også en dejlig smag, hvis du enten friterer eller ovnbager tortillaerne, før du igen blødgør dem i tomatsovsen. Lige her springer jeg dog ofte over! 

queso fresco fra Onsild mejerikoriander
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel det sidste sovs ovenpå de fyldte Entomatadas, og drys med rejer, finthakket rødløg, koriander og smuldret ost. Retten serveres lun.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?