Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær kyllingen ud i små tern på ca. 1/2 x 1/2 cm, og pil og hak hvid- og skalotteløg fint. Brun kyllingestykkerne grundigt af i lidt neutral olie. Når kødet er brunet af, tilsættes skalotteløg og hvidløg, som ristes igennem sammen med kødet i 2 min. Tilsæt fajitakrydderiet (pas på, det er HOT!), og rist det igennem. Dræn vandet fra majsene, og skyl dem i en sigte. Sauter dem af sammen med kyllingen i 2-3 min., og krydr med salt og lidt sukker. Tilsæt 1 dl vand, og lad det koge helt væk. Tilsæt nu halvdelen af creme fraichen, og kog ind til en tyk masse. Smag til med salt, peber og evt. mere fajita.
Skær salaten ud i grove stykker, skyl dem i rigeligt koldt vand, og tør dem i en salatslynge. Del avokado i mindre stykker, og skær tomat i tern. Vend avokado og tomat sammen med lidt limesaft.
Varm tortillas på en brandvarm tør pande - eller endnu bedre vend dem på en (rødglødende) kogeplade lynhurtigt. (duer ikke på induktion og gas). Alternativt kan de lunes i ovnen. Hold dem lune i en skål med låg, et viskestykke eller lign.
Som vist.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
Kundekommentarer ()