0
Fajita-squashbåde med okse, chilli beans og Farmhouse cheddar

Fajita-squashbåde med okse, chilli beans og Farmhouse cheddar

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

squash
1 min.
Udhul squashen og sæt den i ovnen

Tænd ovnen på 220 grader.

Del squashene på langs, og skrab det inderste frugtkød ud med en ske, så der dannes udhulede "både".

Pensl squashbådene med god olivenolie, krydr med salt og peber, sæt dem tæt sammen i et ildfast fad, og ind i ovnen ca. 15-20 min.

Hak halvdelen af selve squash-kødet meget groft. Gem evt. den anden halvdel til en anden ret.

hvidløgløg
10 min.
Hak og steg løg og hvidløg

Hak løg og hvidløg mellemgroft, og steg ved høj varme i olie i en pande sammen med squash-kødet.

løghakket oksekød 3-6%hvidløgchili beans (kidneybønner i chilisauce)squashfajita krydderi
15 min.
Lav fyldet

Tag grøntsagerne op af panden og brun kødet ved høj varme.

Tilsæt fajita-krydderiet samt majsen, og lad det stege et minuts tid.

Hæld grøntsagerne tilbage på panden sammen med chilibønnerne, og smag fyldet til med salt og peber, samt evt. god chilisauce.

Lad retten simre til det meste af væden er fordampet.

 

farmhouse cheddar
20 min.
Fyld bådene

Riv osten groft. Vend halvdelen af osten ned i det varme kødfyld, og fordel det i squashbådene.

Fordel resten af osten på toppen af bådene, og sæt fadet tilbage i ovnen, til osten er smeltet og gylden.

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Sæt fadet med squashbådene på bordet sammen med creme fraiche og evt. en god chilisauce.

 

 

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?