Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Squashene deles på langs, og det inderste frugtkød skrabes ud med en ske, så der dannes udhulede "både".
Squashbådene pensles med ½ (eller 1 hvis ½ ikke er nok) tsk. olie pr. person, krydres med salt og peber, sættes tæt sammen i et ildfast fad, og sættes i ovnen i ca. 15 min.
Halvdelen af selve squash-kødet hakkes meget groft. Den anden halvdel kan gemmes til en anden ret.
Løg og hvidløg hakkes mellemgroft, og sættes over at stege ved høj varme i ½ spsk. olie pr. person i en pande sammen med squash-kødet.
Grøntsagerne tages op af panden, og oksekødet brunes ved høj varme.
Tilsæt fajita-krydderiet, og lad det stege et minuts tid.
Grøntsagerne hældes tilbage på panden sammen med chilibønnerne, og fyldet smages til med salt og peber, samt evt. god chilisauce.
Lad retten simre til det meste af væden er fordampet.
Osten rives groft.
Halvdelen af osten vendes ned i det varme kødfyld, som fordeles i squashbådene.
Resten af osten fordeles på toppen af bådene, og fadet sættes tilbage i ovnen, til osten er smeltet og gylden.
Fadet med squashbådene sættes på bordet sammen med creme fraiche og evt. en god chilisauce.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kundekommentarer ()