Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Del fisken i portionsstykker, og drys dem med fint salt på begge sider. Sæt fisken til side, ikke på køl, til den skal bruges senere.
Skræl, og skær kartofler og gulerødder i tern på ca. 4 x 4 mm.
Skær tomater i tern. Pil og hak løg groft. Pil og hak hvidløg fint. Pluk og hak persillen. Skyl spinaten i koldt vand, og dræn vandet fra.
Skyl linserne grundigt, og giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 3 minutter. Dræn vandet fra linserne, og kassér vandet.
Kom godt med god olivenolie i en god stor bredbundet suppegryde med tilhørende låg.
Sautér løg, hvidløg, gulerødder, kartofler og tomater af i 3-4 minutter, uden at de tager farve. Krydr med salt. Tilsæt krydderiblandingen og rist igennem. Tilsæt de forkogte linser. Tilsæt 3,5 dl vand pr. person og lad suppen simre i 20-30 minutter.
Smag suppen til med salt og peber og gerne lidt rødvinseddike, hvis du har det. Kom spinaten i suppen, og vend rundt.
Når suppen igen når kogepunktet, tilsættes fisken. Kom et låg på gryden.
Bring suppen tilbage til lige ved kogepunktet, og sluk for blusset. Lad fisken trække i suppen i 4-5 minutter under låg.
Fordel suppe og fisk i suppeskåle, hæld 1 generøs spiseskefuld af din allerbedste ekstra jomfruolivenolie over hver portion. Gør gerne som grækerne, og hæld 1 tsk. rødvinseddike over, hvis du har det. Drys også med masser af smuldret Kota ost og hakket persille.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()