0
Fakes soupa - græsk linsesuppe med pocheret kuller

Fakes soupa - græsk linsesuppe med pocheret kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Fisk del 1

Del fisken i portionsstykker, og drys dem med fint salt på begge sider. Sæt fisken til side, ikke på køl, til den skal bruges senere.

tomaterzittauerløghvidløgspisekartoflerbabyspinatgræsk linsesuppe krydderigulerøddergrønne linser
5 min.
Suppe + fisk del 2

Skræl, og skær kartofler og gulerødder i tern på ca. 4 x 4 mm.

Skær tomater i tern. Pil og hak løg groft. Pil og hak hvidløg fint. Pluk og hak persillen. Skyl spinaten i koldt vand, og dræn vandet fra.

Skyl linserne grundigt, og giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 3 minutter. Dræn vandet fra linserne, og kassér vandet.

Kom godt med god olivenolie i en god stor bredbundet suppegryde med tilhørende låg.

Sautér løg, hvidløg, gulerødder, kartofler og tomater af i 3-4 minutter, uden at de tager farve. Krydr med salt. Tilsæt krydderiblandingen og rist igennem. Tilsæt de forkogte linser. Tilsæt 3,5 dl vand pr. person og lad suppen simre i 20-30 minutter.

Smag suppen til med salt og peber og gerne lidt rødvinseddike, hvis du har det. Kom spinaten i suppen, og vend rundt.

Når suppen igen når kogepunktet, tilsættes fisken. Kom et låg på gryden.

Bring suppen tilbage til lige ved kogepunktet, og sluk for blusset. Lad fisken trække i suppen i 4-5 minutter under låg.

olivenolie, ekstra jomfruKota-ostbredbladet persille
40 min.
Anretning:

Fordel suppe og fisk i suppeskåle, hæld 1 generøs spiseskefuld af din allerbedste ekstra jomfruolivenolie over hver portion. Gør gerne som grækerne, og hæld 1 tsk. rødvinseddike over, hvis du har det. Drys også med masser af smuldret Kota ost og hakket persille.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?