0
Falafel italiano med cremet pasta og grønkål

Falafel italiano med cremet pasta og grønkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spaghetti, 50% fuldkorn
1 min.
Pasta

Sæt en stor gryde godt saltet vand over til at koge spaghetti i.

Når vandet bulderkoger, koger du spaghettien efter anvisning på posen, til den er al dente.

grønkålcitronpinjekerner
5 min.
Grønt

Skyl grønkålet grundigt, fjern de groveste stilke, og snit det med en kniv.

Varm en pande op på højeste blus, og steg kålet i en smule olie i ca. 3-4 min., til den falder en smule sammen.

Tilsæt pinjekernerne til panden det sidste minuts tid, og lad dem stege med. Vær opmærksom på, at de ikke branker.

Kom kål og kerner op i en skål, og tilsæt lidt salt, friskkværnet peber, godt med fintrevet citronskal og lidt citronsaft.

græsk yoghurt, 10%Falafel italiano
15 min.
Falafel italiano

Tilsæt en generøs mængde olie til panden, og steg falaflerne i 4-5 min., til de er sprøde på alle sider. 

Fortynd yoghurten med lidt af kogevandet fra pastaen, så den får konsistens ca. som kærnemælk.

25 min.
Spaghetti

Når spaghettien er al dente, dræner du den godt, og kommer den op i skålen med yoghurt. Sving godt rundt, smag til med lidt salt, og kom det hele tilbage i den lune gryde, som du kogte pastaen i.

pecorino romano
30 min.
Anretning

Anret spaghettien i bunden af en dyb tallerken, og riv godt med pecorino over.

Slut af med at komme falafel og grønkål ovenpå.

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?