0
Falafel italiano med stegt blomkål og krydret linsemos

Falafel italiano med stegt blomkål og krydret linsemos

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder, Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
røde linserdaalkrydderi
1 min.
Linser

Kom linserne op i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge, til de er helt udkogt, og er blevet til en tyk grød. Rør daalkrydderiet i, og smag til med salt og lidt olivenolie.

blomkålmandlertørrede tranebær
3 min.
Mandler og blomkål

Hak mandlerne med en kniv.

Hak tranebær i mindre stykker.

Skyl blomkålen, og skær den ud i små buketter. Skær gerne stokken i bidder også.

Varm en stor pande op, og tilsæt lidt olivenolie. Steg blomkålsbuketterne hårdt og kort i 2-3 min., så de tager godt med farve men stadig har lidt bid. Tilsæt mandler, og lad dem stege med kort. Krydr med lidt salt.

Falafel italiano
15 min.
Falafel

Rengør panden fra før, og sæt den over varmen igen. Tilsæt en generøs mængde olie til panden, og steg falaflerne i 4-5 min., til de er sprøde på alle sider.

græsk yoghurt, 10%
25 min.
Anretning

Anret den varme linsegrød i bunden af en dyb tallerken med falafler, stegt blomkål og mandler ovenpå. Slut af med et drys tranebær og et dryp yoghurt over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?