0
Falafel med pitabrød, bønnecreme og fennikelsalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvide bønnertahin
1 min.
Lav bønnecreme

Dræn bønnerne for vand, og kom dem op i en lille skål sammen med tahin og et generøst skud olivenolie. Krydr med salt og groftkværnet sort peber, og blend hel lind med en stavblender.

Fennikeloliven, uden stencitronbredbladet persille
5 min.
Lav salaten

Halvér fennikel, og snit dem i helt tynde strimler med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Hak persillen groft med en skarp kniv. Kom persille, fennikel og oliven op i en skål, og vend rundt med et godt skud citronsaft og et par dråber olivenolie.

Falafel italianopita / somun
20 min.
Steg falafel

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg falaflerne ca. 4-5 min., til de er gyldne og sprøde på alle sider.

Lun brødene på en brødrister.

za'atar
30 min.
Anretning

Anret en god skefuld bønnecreme på en tallerken, og drys med krydderblandingen. Kom falafler og salat ved siden af, og spis med brødet til.

NB: På billedet er der brugt grønne oliven med mandler, men til denne ret modtager du enten sorte eller grønne oliven uden sten.

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?