0
Fennikelpølser med bagte rødbeder, grünkern og spinat

Fennikelpølser med bagte rødbeder, grünkern og spinat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbeder
1 min.
Rødbeder

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl rødbederne, og skær dem i grove chunks. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskværnet peber. Bag dem på en bageplade i ca. 20-25 min., til de er møre.

grünkern
10 min.
Grünkern

Kom grünkern i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad grünkern koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

fetababyspinatgræskarkernercitron
15 min.
Grønt

Skyl spinaten grundigt, fjern de groveste stilke, og skær den i grove strimler med en skarp kniv.

Riv citronen fint, og gem skallen til senere.

Rist græskarkernerne på en tør pande, til de popper og tager lidt farve. 

Kom græskarkerner og spinat op i en skål, og smuldr fetaosten ned i. 

fennikelpølse fra Bodebjerg charcuterie
20 min.
Pølser

Rengør panden fra før, og sæt den over ved mellem varme. Tilsæt en smule olie, og steg pølserne stille og roligt i ca. 3-4 min. på hver side.

25 min.
Grünkern

Når kernerne er møre, hælder du overskydende vand fra, og lader dem dampe kort af. Vend dem så op i skålen med spinat, og smag til med godt med citronsaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Drys citronskallen over rødbederne, når de kommer ud af ovnen.

Anret pølser, salat og rødbeder på en tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?