0
Tagliatelle aglio e olio med stegt kuller, courgetter & pecorino

Tagliatelle aglio e olio med stegt kuller, courgetter & pecorino

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Ultraklassisk og lynhurtig italiensk ret. Pasta Aglio, Olio e Peperoncino betyder i al sin enkelthed pasta med hvidløg, olie og chili. Det smager skønt alene som ret; men her får I lækker stegt torsk og zucchini-salat til.

Allergener:
Fuldkornsdurumhvedemel, Durumhvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pecorino romanogrøn courgettebredbladet persille
1 min.
Squash-salat med pecorino og citron

Skær squash ud i tynde bånd - brug gerne et mandolinjern. Kom de skårne squash i en skål, og drys dem med lidt fint salt. Vend rundt, og lad dem salte i 5 min. Hæld den smule vand, der måtte trække ud, fra, og vend nu med citronsaft, revet citronskal, revet pecorino samt god olivenolie. Drys med lidt hakket persille.

hvidløgpeperoncino chili, hel & tørrettagliatelle, frisk
5 min.
Tagliatelle Aglio, Olio e Peperoncino

Hvidløgene skæres i fine tynde skiver, eller hakkes fint. Chilien hakkes så fint som muligt. Flæk chilien, og kasser kernerne, med mindre du er fan af extra heat! Hæld 1 spsk. god olivenolie pr. person på en pande sammen med hvidløg og chili, og sæt det på middel-lav varme.

Kog imens vand til pastaen, og salt vandet, så det smager salt som Middelhavet. Når vandet koger, kommer du pastaen i, og koger det i 2-3 min., altså mindre end angivet på pakken.

Kom pastaen på panden med olie, hvidløg og chili. Gem 1-2 dl af pastavandet. Bland pastaen godt sammen med olien, og tilsæt nu lidt af pastavandet. Rør så rundt i det som en gal. Olien må ikke begynde at skille sig i små klatter rundt i vandet, men skal emulgere sammen med vandet. Det kan den kun, hvis du konstant rører rundt i vandet. Så bliv ved med at røre i det, indtil saucen er kogt ind til en cremet konsistens.

kullerfilet med skind
10 min.
Fisk

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber kun på kødsiden. Steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande.

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

15 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Peperoncino er en italiensk chili med god styrke, der kan bruges hele i gryderetter og marinader eller hakkes fint. Når din ret har tilpas styrke, kan du evt. fiske chilierne op igen. Peperoncino er dyrket på Sicilien i Italien. Syditalienske peperoncinis varierer normalt fra 15.000-30.000 på Scoville-skalaen. 
Peperoncino er populær i det syditalienske køkken (Calabrien), hvor de blandet andet bruges i 'Bomba Calabrese' - en spicy pesto der bruges som dip eller som smørelse på brød. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?