0
Fettuccine alla puttanesca
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Spaghetti alla puttanesca betyder, direkte oversat fra italiensk, luderens - eller skøgens spaghetti. Denne yderst velsmagende umamibombe af en italiensk klassiker stammer fra Napoli og er huskokkens absolutte favorit, når det kommer til pastaretter 🍝 Hvorfor den har fået det interessante navn, er der flere teorier om. Én går på de billige ingredienser, der er brugt. En anden teori går på, at den har fået sit navn, fordi selv syvsoverne, der ikke nåede på det lokale markedet, kunne lave den ud fra de ingredienser, man som minimum må forventes at have i sit spisekammer (når man er italiener)! På Gastromand.dk kan jeg læse, at deres teori går på, at da retten er forholdsvis hurtig at lave, kunne det jo være fordi luderne i Napoli var så travlt beskæftiget, at de skulle kunne lave noget hurtigt mad mellem kunderne. Men det vil vi lade være op til egen fortolkning 😉

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ansjosersaltede kaperssorte oliven, uden stenpeperoncino chili, helhvidløg
1 min.
Forberedelse:

Det er en god idé at starte med at gøre alle ingredienserne klar og komme dem i små skåle hver for sig.

  1. Skyl kapers i koldt vand i et par minutter - hak dem fint.
  2. Skær ansjoser ud i mindre stykker - del hver filet i 8-10 stykker.
  3. Pil og hak hvidløg
  4. Skær den tørrede peperocini i små stykker
  5. Skær evt. oliven i skiver
  6. Pluk og hak basilikum - gem lidt til pynt
  7. Skyl og skær tomaterne i mindre stykker
  8. Riv parmesanen fint
fettuccineparmigiano reggiano (Parmesan)Il Fornaio Datterino tomatsalsatomaterbasilikum
15 min.
Fettuccine alla puttanesca:

Kom en generøs mængde god olivenolie (1 spsk. pr. person) i en sautérpande, kom hvidløg og peperocini på og rist igennem ved medium varme, til hvidløgene lige netop begynder at blive let gyldne. Mængden af peperocini er en smagssag, men retten må godt have lidt bid. Tilsæt oliven, kapers og ansjoser, og lad det hele stege 1 minut under omrøring. Kom de skårede tomater på og rist igennem i 2 minutter. Så kommes tomatsalsaen ved og der skrues ned til simrepunktet. Lad sugo'en simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og godt med sort peber og juster evt. sødmen med en smule sukker.

Kog imens pastaen i rigeligt godt saltet vand, så det ikke klistrer sammen. Pastaen skal kun koge i 2-3 minutter. 

Kom pastaen over på panden med sugo'en og lad det koge igennem - vend med revet parmesan og hakket basilikum.

Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.

25 min.
Anretning:

Som vist - riv evt. det sidste parmesan over, og er der nogle af de lækre ansjoser i overskud, kan man med fordel toppe med en enkelt filet - pynt med den resterende basilikum. Server straks og spis mens det er brandvarmt - pasta skal spises med det samme :-) 

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Il Fornaio Datterino tomatsalsa

Jagten på gode råvarer og autentisk italiensk smag har nu også ført os til Sicilien – hvor den lille Datterino tomat har de bedst mulige vækstforhold. Datterino tomaten nyder godt af den mineralske jord og ikke mindst den kraftige sol. Datterinoen er en lidt aflang cherrytomat – som er let syrlig og fyldt med smag og frisk karakter. Tomaterne flaskes straks efter høst – og blandes blot med lidt salt og en god ekstra jomfru oliven olie. Hermed opnås smagen af sommer og sol på flaske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?