0
Fettuccine med endive og stegt Hopballe kyllingebryst

Fettuccine med endive og stegt Hopballe kyllingebryst

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Kyllingebryst:

Brun kyllingebryst (se video ovenover) med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber, læg brysterne i et ovnfast fad, og steg dem færdige i en 210 grader forvarmet ovn i 5-8 min. Lad dem trække et lunt sted i 4-5 min., før de evt. skæres i skiver. (Gem panden og fedtstof til senere.)

julesalat / endiverød chilirødløghvidløg
10 min.
Endive & rødløg:

Pil rødløg og hvidløg, og snit dem fint. Flæk chili, og fjern og kasser kernerne. Skyl endive grundigt, fjern de nederste 2-3 mm af stokken, og kasser det afskårne. Del bladene i rustikke stykker. Rist løg og hvidløg af på panden, hvor du stegte kyllingebrysterne. Rist i rigeligt god olivenolie ved medium varme, til de er gyldne uden at branke. Krydr med salt og sort peber. Kom finthakket chili (efter smag) på, og rist den med et minuts tid. Tilføj endive, og rist med sammen med et par generøse klumper frisk smør i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber.

fettuccine
25 min.
Pasta:

Kog sideløbende pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 min. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger Italienerne.) Kom pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af.

pecorino romano
30 min.
Anretning:

Vend pasta og grøntsager sammen med 2/3 af pecorinoen, der er revet fint. Smag på det, og juster evt. med mere salt og peber. Anret som vist, og riv det sidste pecorino over.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?