0
Fettucine all'arrabbiata med stegt kulmule og chilistegte zucchini og oliven

Fettucine all'arrabbiata med stegt kulmule og chilistegte zucchini og oliven

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær zucchini i tynde skiver.
  2. Kom oliven i en sigte og lad dem dryppe af.
  3. Finhak halvdelen af hvidløgen og alt chilien.
  4. Kom de skiveskårede zucchini på en varm pande med rigeligt olivenolie. Steg ved høj varme, til de begynder at blive gyldne. Krydr med salt og peber, og kom det hakkede hvidløg og lidt chili på.
  5. Kog tomatsauce op og smag den til med lidt finthakket chili til din ønskede styrke.
  6. Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand, og kog efter anvisning på pakken. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne).
  7. Kom pastaen i et dørslag og vend den derefter i tomatsaucen sammen med halvdelen af den fintrevne pecorino samt de afdryppede oliven.
  8. Soigner fisken og del den i portionsstykker.
  9. Krydr fisken med salt og peber kun på kødsiden og steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande sammen med et helt letknust hvidløgsfed pr. pers.
  10. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
  11. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber og drypsteg i 1 minut. Så er fisken klar til servering.
Anretning

Som vist på billedet – riv det sidste parmesan over ved bordet.

Pas på! Der kan være sten i den leverede oliven!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?