0
Fettucine med cremede svampe, rå glaskål og mynte

Fettucine med cremede svampe, rå glaskål og mynte

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
glaskålmyntecitron
1 min.
Glaskål

Start med at skrælle glaskål og skær det i små tern. Skyl mynten og hak den groft med en skarp kniv. Bland mynte og glaskål i en skål og tilsæt godt med fintrevet citronskal, friskkværnet peber og et par dråber olivenolie. Ingen salt lige nu.

Sæt vand over at koge til pasta.

blandede svampe
5 min.
Svampe

Rens svampene og skær dem i mundrette stykker. Steg dem hårdt på en varm pande i en smule olie - ca. 2-3 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.

fettucine veganblandede svampe
15 min.
Fettucine

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Gem ca. 1/2 dl kogevand pr kuvert. Kom kogevandet op i en skål sammen med yoghurten og de stegte svampe og pisk det sammen til en cremet sauce. Kom herefter pastaen op i skålen og slyng det sammen til pastaen er helt dækket af saucen. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

pecorino romano
30 min.
Anretning

Anret den cremet pasta i en dyb tallerken med mynte og glaskål ovenpå. Og slut af med at rive godt med pecorino over retten.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.