0
Filet a la mørbrad med bacon og cremede spinat-kartofler

Filet a la mørbrad med bacon og cremede spinat-kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflerløgspinat
1 min.
Kartofler

Kartoflerne skrubbes, skæres i mundrette, rustikke stykker, og koges møre i godt saltet vand.

Spinaten skylles grundigt, og løget hakkes mellemfint.

Filet a la mørbrad, svinbacon i skiver
10 min.
Kød

Fileten krydres med halvdelen af Skagen secret-krydderiet, og baconen rulles omkring. Du kan vælge at fæstne baconen med tandstikkere af træ eller med kødnåle. Du kan også bare stege fileten med baconen omkring, uden at den hæftes fast. I så fald, skal du starte med at stege den side, hvor baconskiverne overlapper hinanden.

Fileten brunes grundigt af i en pande, der senere kan rumme spinaten og kartoflerne også.
Lad fileten stege, til den er næsten gennemstegt til en centrumtemperatur på 56 grader. Tag den så af varmen, for at trække færdig tildækket.

løgflødeost naturelsalt & peber
30 min.
Grøntsager og retten samles

Løgene steges i smør eller olie på panden til de er klare, så hældes spinaten ned til løgene.
Steg ved høj varme, til spinaten lige falder sammen, og tilsæt så kartoflerne og flødeosten.
Lad retten stege videre, til flødeosten lige er smeltet og begynder at tykne.

Smag til med resten af Skagen secret-krydderiet, samt med salt og peber, og hæld grøntsagerne over i et varmt serveringsfad.

Kødet skæres i skiver, og lægges ovenpå grøntsagerne.

~Velbekomme~

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?