
Kartoflerne skrubbes, skæres i mundrette, rustikke stykker, og koges møre i godt saltet vand.
Spinaten skylles grundigt, og løget hakkes mellemfint.
Fileten krydres med halvdelen af Skagen secret-krydderiet, og baconen rulles omkring. Du kan vælge at fæstne baconen med tandstikkere af træ eller med kødnåle. Du kan også bare stege fileten med baconen omkring, uden at den hæftes fast. I så fald, skal du starte med at stege den side, hvor baconskiverne overlapper hinanden.
Fileten brunes grundigt af i en pande, der senere kan rumme spinaten og kartoflerne også.
Lad fileten stege, til den er næsten gennemstegt til en centrumtemperatur på 56 grader. Tag den så af varmen, for at trække færdig tildækket.
Løgene steges i smør eller olie på panden til de er klare, så hældes spinaten ned til løgene.
Steg ved høj varme, til spinaten lige falder sammen, og tilsæt så kartoflerne og flødeosten.
Lad retten stege videre, til flødeosten lige er smeltet og begynder at tykne.
Smag til med resten af Skagen secret-krydderiet, samt med salt og peber, og hæld grøntsagerne over i et varmt serveringsfad.
Kødet skæres i skiver, og lægges ovenpå grøntsagerne.
~Velbekomme~
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften