0
Filet a la mørbrad med peberfrugtrelish og knuste kartofler

Filet a la mørbrad med peberfrugtrelish og knuste kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflertimiancreme fraiche 18%porre
1 min.
Knuste kartofler

Skrab, skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 15-20 min.

Soignér og fintsnit porrer (brug den hvide og lysegrønne del), og skyl dem grundigt!.

Sautér porrene i lidt smør i en gryde, til de bliver bløde uden at tage farve!

Dræn vandet fra de kogte kartofler, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt.

Knus kartoflerne let med en ske lige før servering, og rør dem sammen med porrene, lidt hakket timian og et par klatter creme fraiche.

rødløgrød peberfrugthvidløgtimiansukkerrødvinseddike
10 min.
Peberfrugtrelish

Skyl peberfrugterne, og skær dem i tynde strimler.

Pil rødløgene og 1 fed hvidløg pr. pers., og snit begge dele, så fint du kan. Skær dem evt. på et mandolinjern.

Kom rigeligt olivenolie på en pande, og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg.

Tilsæt rødløg og peberfrugter, når hvidløgene så småt begynder at afgive duften af ristede hvidløg og bliver lysebrune, og sautér ved medium varme, mens du vender det ofte i et par min.

Tilsæt 1 spsk. sukker og 2 spsk. rødvinseddike pr. pers., og lad det koge ind, så peberfrugterne nærmest glaseres af sukker og eddike.

Krydr med salt og peber samt masser af friskhakket timian, når det er glaseret færdigt.

timianhvidløgFilet á la mørbrad
25 min.
Kød

Del kødet i 3-4 stk. pr. pers. Krydr dem med salt og peber, og vend dem i lidt hvedemel.

Steg dem på en godt varm pande i neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side, og tilsæt et par små klatter smør sammen med et par timianstilke og 1 letknust, upillet fed hvidløg pr. pers., lige før de er stegt færdige.

Lad dem stege videre i et minuts tid, hvor du drypper dem med smørret fra panden med en ske.

Tag dem af panden, og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 min. før du serverer dem.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften