Lun tomatsalat: Skær tomaterne i skiver. Vend dem i olivenolie og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og lidt finthakket skalotteløg. Sæt fadet i en 170 grader varm ovn i ca. 20-25 min. (jo længere tid tomaterne bages ved jo lavere varme - desto mere smag i tomaterne). Serveres alene eller sammen med lidt grøn salat.
Fisk: Kom (blødt) smør, rasp, ½ fed knust hvidløg (eller efter behag) og masser af friskhakket basilikum (gem lidt til saucen), salt og peber i en lille skål og rør det sammen. Skær fisken i portionsstykker der er ens i højden. Placer dem i et smurt ovnfast fad, krydr med lidt salt og fordel panaden på stykkerne. Sæt fisken i den 170 grader varme ovn i ca. 12-15 min.
Klassisk fiskesauce: Skær 1 skalotteløg i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin og hønsefond og lad væden koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lade væden koge ind til 2/3. Saucen kan jævnes med lidt maizena eller den kan koges ind til den får en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og friskhakket basilikum.
Server retten sammen med små nye kartofler med skræl.
Tip: Hvis du har nogle jomfruhummerhaler (se video ovenover), kan du bruge dem i saucen: Pil skallen af halerne, fjern den sorte tarmstreng, del halerne i mundrette bidder og læg dem i saucen de sidste 2 min.
Kommentarer og forslag til opskriften