0
Filet royal af lange med porrer, jordbær, kapers og purløgsskum

Filet royal af lange med porrer, jordbær, kapers og purløgsskum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Krydr fisken med lidt (Læsø)salt og bag den i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

Purløgsskum: Varm sødmælken op, blend med purløg (gem lidt til pynt) og smag til med salt. For at lave skum skal stavblenderen holdes lidt på skrå – derved dannes en hel del skum, og det er kun skummet, der benyttes.

Porrer: Porrerne (brug kun det hvide stykke af porrerne) skæres i ringe på ca. 0,5 cm. Dampes let i smør i en gryde (de må gerne stadig have bid) og smages til med salt.

Jordbær: Bærrene skylles og det grønne fjernes.

Anretning: Porrerne anrettes tilfældigt rundt på tallerknen, fisk og jordbær lægges på og der "dryppes" med koldpresset rapsolie og kapers. Til sidst pyntes med purløgsskum og purløg (se billedet).

Server retten med små kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften