Skær tomaterne i kvarte og løgene i tynde både. Vend begge dele med lidt olie, salt og peber og kom det i et ildfast fad. Forbag tomater og løg ved 175°C i 10 min. Rør imens smør, revet skal fra hele citronen, timianblade, grofthakkede kapers og pinjekerner samt rasp sammen i en skål. Skær fisken i 6 ensartede stykker og krydr med salt og peber. Tag fadet ud af ovnen, læg fiskestykkerne på og fordel smørret henover. Pres lidt citronsaft over og bag igen ved 175°C i ca. 12 min. til fisken er mør og gennembagt.
Server retten med små nykogte kartofler og en god grøn salat til.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften