Frikassé: Kog kartoflerne møre med skræl og pil dem. Skær blomkålshovedet i små buketter og stokken i tern. Kog blomkålen lige knapt mør i 6 dl letsaltet vand. Dræn kålen og gem kogelagen. Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvedemelet. Rør kogelagen i lidt ad gangen under kraftig piskning til saucen er cremet og glat. Rør fløden i og læg kartofler og blomkål i. Tilsæt masser af klippet dild. Varm frikasséen igennem - den må ikke koge - og smag til med salt og peber.
Fisk: Skær fisken i ensartede stykker, krydr med salt og peber og lad dem trække i 10 min. Læg dem i et ovnfast fad, tilsæt bouillonen og dæk fadet med stanniol. Damp fisken mør i en 200 grader varm ovn i ca. 12-15 min.
Hæld frikasséen over fisken og server straks sammen med gulerodsstave, en frisk grøn salat og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften