0
Filippinske sweet & sour bola-bola kødboller med pak choy

Filippinske sweet & sour bola-bola kødboller med pak choy

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

ris, basmati
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Hakket grisekødgulerødderskalotteløghvidløgkoriander
Bola bola (kødboller)

Pil skalotteløg og hvidløg (brug halvdelen), og skræl gulerødderne. Riv det hele fint på et rivejern. Hak koriander stilkene helt fint (gem bladene til pynt senere). Kom det hele i en skål sammen med kød, halvdelen af soyaen samt salt og peber. Ælt det sammen til en homogen fars (tilsæt gerne 1-2 spsk. rasp eller mel), og lad den hvile tildækket i køleskabet i 5 min. Form farsen til ensartede runde kødboller af ca. 1 spsk. fars pr. stk. Steg kødbollerne sprøde og gyldne på en pande i rigeligt, neutral olie. Kasser olien, og kom saucen over - kog igennem i 1 min. og smag til.

hoisinsaucetamari soya sauceristet sesamolie
Bola Bola sauce

Pil resten af hvidløget, hak det helt fint, og rør det med resten af soyaen, hoisinsauce, sesamolie, lidt lys eddike (1-2 spsk) og friskkværnet sort peber. 

pak choy
Pak choy

Skær bunden af kålen (ved roden), og kassér evt. de yderste blade, hvis de ikke er pæne. Kog en stor gryde med vand op, og tilsæt godt med salt. Når det spilkoger, kommes de hele blade (inkl. stilke) af pak choy i. Lad dem koge i 30 sek. og dryp dem af i en sigte. Vend bladene sammen med kødboller og Bola Bola sauce.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften