0
Filippinske sweet & sour bola-bola kødboller med pak choy, hoisin og ris

Filippinske sweet & sour bola-bola kødboller med pak choy, hoisin og ris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

- eller gør som jeg og brug følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok og bilder mig ind jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nyligt fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovrideren", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: kog rigeligt vand op med lidt salt i. Kom ris i når vandet koger - låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra - på med låget igen, skru ned på 1 og lad risene trække 5-10 minutter! Voilà perfekt fluffy ris HVER GANG! 

Jeg må indrømme jeg har ikke set mig tilbage siden og koger nu ALTID mine basmatiris efter denne metode! Tak Jesper! 

hakket grisekødgulerødderskalotteløghvidløgkoriander
Bola bola (kødboller):

Pil skalotteløg og hvidløg (brug halvdelen), og skræl gulerødderne. Riv det hele fint på et rivejern. Hak koriander stilkene helt fint (gem bladene til pynt senere). Kom det hele i en skål sammen med kød, halvdelen af soyaen samt salt og peber. Ælt det sammen til en homogen fars (tilsæt gerne 1-2 spsk. rasp eller mel), og lad den hvile tildækket i køleskabet i 5 min. Form farsen til ensartede runde kødboller af ca. 1 spsk. fars pr. stk. Steg kødbollerne sprøde og gyldne på en pande i rigeligt, neutral olie. Kasser olien, og kom saucen over - kog igennem i 1 min. og smag til.

hoisinsaucetamari/soyaristet sesamolie
Bola Bola sauce:

Pil hvidløg (brug resten), hak det helt fint, og rør det med hoisinsauce, sesamolie, lidt lys eddike (1-2 spsk) og friskkværnet sort peber. 

pak choy
Pak choy:

Skær bunden af kålen (ved roden), og kassér evt. de yderste blade, hvis de ikke er pæne. Kog en stor gryde med vand op, og tilsæt godt med salt. Når det spilkoger, kommes de hele blade (inkl. stilke) af pak choy i. Lad dem koge i 30 sek. og dryp dem af i en sigte. Vend bladene sammen med kødboller og Bola Bola sauce.

35 min.
Anretning:

Som vist.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?