Kog risene efter anvisning på pakken
Pil skalotteløg og hvidløg (brug 1/2) og skræl gulerødderne. Riv det hele fint på et rivejern. Hak koriander stilkene helt fint (gem bladene til pynt senere). Kom det i en skål sammen med kød, halvdelen af sojaen samt salt peber. Ælt det sammen til en homogen fars (tilsæt gerne 1-2 spsk rasp eller mel) og lad den hvile tildækket på i køleskabet i 5 min. Form farsen til ensartede runde kødboller af ca. 1 spsk. fars hver. Steg kødbollerne sprøde og gyldne på en pande i rigeligt neutral olie. Kasser olien og kom saucen over - kog igennem i 1 minut og smag til.
Pil hvidløg (brug resten), hak det helt fint og rør det med hoisinsauce, sesamolie, lidt lys eddike (1-2 spsk) og friskkværnet sort peber.
Skær bunden af kålen (ved roden), og kasser evt. de yderste blade, hvis de ikke er pæne. Kog en stor gryde med vand op – tilsæt godt med salt. Når det spilkoger, kommes de hele blade (inkl. stilke) af pak choy i. Lad dem koge i 30 sekunder og dryp dem af i en sigte. Vend sammen med kødbollerne og saucen.
Kundekommentarer ()