Skær 3-4 mm. tykke skiver af agurkerne, og vend dem med rigeligt fint salt. Kom agurkerne i en sigte, hvor de drypper af i 20 min.
Skyl dem hurtigt under koldt vand. Skær tynde skiver af det pillede rødløg, evt. på et mandolinjern.
Riv den gule skræl af citronen, og gem den revne skræl til dressingen. Pres saften af citronen, og hæld saften over løgene. Rør 2-3 spsk. sukker i, og rør, til det er opløst.
Vend løgblandingen med de saltede, drænede agurker. Pluk og hak dilden, og vend halvdelen sammen med agurker og løg. Lad blandingen trække tildækket, til den skal spises.
Rør creme fraiche med ca. halvdelen af skagen secret krydderierne, lidt revet citronskræl samt det sidste hakkede dild. Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker.
Kom fritterne på en bageplade med bagepapir på, undgå at de ligger i lag. Steg dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er lækre, sprøde og gyldne. Drys med lidt salt.
Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål sammen salt, peber og det sidste af krydderiblandingen. Vend rundt. Vend fiskestykkerne i hhv. mel, sammenpisket æg og til sidst rasp. Tryk raspen godt fast. Steg stykkerne på en pande i rigeligt neutral olie. Når de begynder at blive gyldne på den ene side, tilsættes et par klumper smør til panden. Lad smørret bruse af og vend. Steg i alt i 2-3 min. på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
Halvér bollerne. og sæt ovnen på grill. Kom bollerne i den varme ovn med skærefladen opad og så tæt på grilllegemerne som muligt. Grill, til de er gyldne på skærefladen. Kom lidt dressing på burgerbollebunden, og en smule syltede løg/agurker derpå. Kom derefter et stykke fisk ovenpå, og top med mere dressing og evt. mere løg/agurk. Server straks med sprøde "fritter".
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks.
Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.
Kundekommentarer ()