Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Del fisken i små stykker, kom dem i en skål, og vend dem med lidt fint salt. Lad fisken salte på køl til senere.
Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 min. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene. Der skrues ned, så de netop simrer. Kog risene under låg i ca. 10-12 min., til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Rør dem løse med en gaffel, og server straks.
Skær peberfrugt i tynde strimler. Soigner broccoli, og del den i små buketter. Pluk koriander. Skyl igen grøntsagerne i rigeligt koldt vand, og dræn dem.
Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og varm op til medium varme. Tilsæt karry (pas på den er STÆRK, så prøv dig frem). Rist igennem i et par minutter, uden at den brænder på. Kom kokosmælk og peanutbutter på, og lad det simre under omrøring i 2-3 min. Kom de ordnede grøntsager i, og kog dem med under låg i 2-3 min. Smag til med fishsauce samt lidt (rør)sukker og limesaft. Kom fisken i, og vend forsigtigt rundt. Lad retten komme tilbage til kogepunktet - sæt låg på gryden. SLUK og vent 1-2 minutter til du serverer.
Fif: hvis du, som jeg, elsker smagen af hårdt stegt fisk, kan du med fordel stege de små fiskestykker på en meget varm pande i lidt neutral olie, inden du kommer dem i curryen.
Som vist på billedet med lime og koriander.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()