0
Fish curry med kuller, peanutbutter og broccoli

Fish curry med kuller, peanutbutter og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Thai
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Sennep, Nødder, Jordnødder, Soja, Fisk, Selleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Fisk:

Del fisken i små stykker, kom dem i en skål, og vend dem med lidt fint salt. Lad fisken salte på køl til senere.

3 min.
Ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 min. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene. Der skrues ned, så de netop simrer. Kog risene under låg i ca. 10-12 min., til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter. Rør dem løse med en gaffel, og server straks.

broccolirød peberfrugtkoriander
5 min.
Grøntsager:

Skær peberfrugt i tynde strimler. Soigner broccoli, og del den i små buketter. Pluk koriander. Skyl igen grøntsagerne i rigeligt koldt vand, og dræn dem.

madras karrynam pla (fiskesauce)peanutbutterkokosmælklime
15 min.
Curry:

Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og varm op til medium varme. Tilsæt karry (pas på den er STÆRK, så prøv dig frem). Rist igennem i et par minutter, uden at den brænder på. Kom kokosmælk og peanutbutter på, og lad det simre under omrøring i 2-3 min. Kom de ordnede grøntsager i, og kog dem med under låg i 2-3 min. Smag til med fishsauce samt lidt (rør)sukker og limesaft. Kom fisken i, og vend forsigtigt rundt. Lad retten komme tilbage til kogepunktet - sæt låg på gryden. SLUK og vent 1-2 minutter til du serverer. 

Fif: hvis du, som jeg, elsker smagen af hårdt stegt fisk, kan du med fordel stege de små fiskestykker på en meget varm pande i lidt neutral olie, inden du kommer dem i curryen.

 

korianderlime
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet med lime og koriander.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?