Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Del fisken i små stykker, kom dem i en skål, og vend med lidt fint salt. Lad fisken salte på køl til senere.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Skær peberfrugt i tynde strimler.
Soignér broccoli, og del den i små buketter.
Pluk koriander.
Skyl grøntsagerne i rigeligt koldt vand, og dræn dem.
Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og varm op til medium varme.
Tilsæt karry (pas på den er STÆRK, så prøv dig frem), og rist igennem i et par minutter, uden at den brænder på.
Kom kokosmælk og peanutbutter på, og lad det simre under omrøring i 2-3 min.
Kom de ordnede grøntsager i, og kog dem med under låg i 2-3 min. Smag til med fishsauce samt lidt (rør)sukker og limesaft.
Tilsæt fisken, og vend forsigtigt rundt. Lad retten komme tilbage til kogepunktet, og sæt låg på gryden. SLUK og vent 1-2 min. til du serverer.
Fif: hvis du, som jeg, elsker smagen af hårdt stegt fisk, kan du med fordel stege de små fiskestykker på en meget varm pande i lidt neutral olie, inden du kommer dem i curryen.
Som vist på billedet med limebåde og koriander.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften