0
Fish korma på kuller serveret med stegt spidskål & quinoa

Fish korma på kuller serveret med stegt spidskål & quinoa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skindhvidløgingefærcitronfløde 38% (piskefløde)tikka curry paste
1 min.
Fisk - del 1

Del fisken i mindre mundrette stykker. Krydr med lidt fint salt, og lad den trække, mens du laver marinaden. Rør tikka pastaen sammen med fløden. Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg (brug det halve her), fintrevet skalotteløg samt saften af citronen. Kom den letsaltede fisk i, og lad den marinere i 5-10 min., gerne længere, hvis du har god tid.

quinoa
10 min.
Quinoa

Sæt en gryde med rigeligt, letsaltet vand over at koge med quinoa, og kog den i 15 minutter. Dræn vandet fra, og kom quinoaen tilbage i gryden. Hold den varm under låg. 

kullerfilet uden skind
15 min.
Fiske "Korma"

Læg fisken (marinaden skal med) i en gryde. Tilsæt flåede tomater, og rør forsigtigt rundt. Kog op. Kom et tætsluttende låg på, og lad retten simre i 2-3 minutter ved svag varme. Lige før servering røres små tern af koldt smør forsigtigt i (ca. 10-15 g pr person). Smag til med salt og sukker.

rødløgspidskålhvidløg
20 min.
Kål og løg
Rengør spidskålen, og snit den fint. Kålen skylles og tørres i en salatslynge. Pil og fintsnit rødløg. Rist løg og det sidste hvidløg på en pande i en klat smør, til de begynder at tage farve uden at branke. Krydr med salt og peber. Kom kålen på, og rist den med, til den falder sammen. Krydr med salt og peber, og steg i yderligere 2-3 minutter. Vend til sidst med den kogte quinoa eller servér hver for sig. 
koriander
30 min.
Anretning

Som vist på billedet, drysset med masser af koriander.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?