Start med at forvarme ovnen til 220 grader med en bageplade indeni.
Fisken duppes tør, og saltes let.
Vend fisken i halvdelen af sesamfrøene, og lad den hvile, imens du laver salaten.
Pommes frites sættes ind i ovnen, så snart den er varm. Lad dem bage til de er sprøde, omkring 15-20 minutter.
Æblerne skylles, deles kvarte, og snittes ultra-tyndt. Det gøres nemmest på en mandolin.
Gulerødderne skrælles og snittes tyndt, ligesom æblerne. Æbler og gulerødder lægges i en skål.
Limeskallen rives fint.
Dressingen røres sammen af:
Soya
1-2 tsk revet ingefær pr. person
1/2 - 1 tsk revet hvidløg pr. person
1-2 tsk limesaft pr. person
1-2 tsk flydende honning pr. person
1/4 tsk limeskal pr. person.
1-2 tsk god olivenolie pr. person
Vend dressingen ned til æbler/gulerødder, og smag til med en smule salt og peber.
Salaten anrettes på et fad.
Varm en stor pande op, og rist resten af sesamfrøene, til de gyldner og begynder at "poppe". Fordel dem over salaten.
Fisken steges i panden i 50/50 smør og olie, til den er gylden.
Vend fisken om, lad den stege 1 minuts tid på den anden side, og træk panden fra varmen. Krydr med salt og peber, og lad fisken trække et par minutter.
Servér salaten sammen med fisk og pommes frites.
~Velbekomme~~
Kommentarer og forslag til opskriften