0
Fish’n’chips med mushy peas og sauce tartare

Fish’n’chips med mushy peas og sauce tartare

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
2 t
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Gluten, Mælk, Hvedemel, Æg, Sennep

Fremgangsmåde

Øldej: Rør hvedemelet grundigt ud i øllet og rør bagepulver og lidt salt i til en tyktflydende dej. Lad dejen hvile mens alt andet gøres klar.

Fisk: Krydr fisken med salt, vend den i maizena og dyp den godt i øldejen, friter fisken i 180 grader varm olie til den er gylden og sprød (efter du har haft fritterne i første gang).

Chips: Skræl og skær kartoflerne ud til pomfritter - lad dem udvande i masser af koldt vand i MINDST 1 time - gerne natten over. Fritér dem i 140 grader varm rapsolie til de begynder at mørne - tag dem op og lad dem afdryppe på en avis.

Fritér dem anden gang - efter du har stegt fisken - denne gang i 180 grader varm olie - til de er gyldne og sprøde. Afdryp på køkkenrulle eller avis - giv dem godt med salt.

Sauce: Til sauce tartare røres god mayonnaise (gerne hjemmelavet) med hakkede kapers, cornichoner, persille, purløg, løg, dijonsennep, salt og peber.

Ærter: Til de "mushy peas" koges ærterne under låg sammen med 100 g smør samt ½ dl vand. Efter ca. 6-7 minutter tilsættes den hakkede mynte og saften fra en ½ citron. Mos ærterne hurtigt med en stavblender, smag til med salt og sort peber. Ærterne skal ikke være en fin puré - men en grov mos.

Anretning: Server på en avis - gerne finanssektionen eller Børsen og drik en god øl til.

Fif: Prøv at gøre som englænderne og giv de sprøde fritter et syrligt pift med lidt rye vinaigrette (rugeddike).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?