Ovnen forvarmes til 200 grader, varmluft.
Pommes frites hældes ud på en bageplade med bagepapir på, og sættes ind i den forvarmede ovn. Bages til de er sprøde og gyldne, omkring 20 minutter.
I en stor skål, der kan rumme alle grøntsagerne, laves piccalilly-salaten:
Hæld piccalilly-pureen ned i skålen sammen med creme fraichen.
Klip karsen derned (gem evt. lidt til pynt).
Gulerødderne skrælles og snittes fint, gerne på et mandolinjern.
Agurken skylles, deles på langs, og snittes fint.
Grøntsagerne vendes sammen med dressingen. Smag til med salt og peber, og lad salaten hvile, til I skal spise.
Fisken duppes tør, og deles i passende stykker.
Vend fisken i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i raspen.
Gentag evt., hvis du kan lide en tyk panade.
Fisken steges ved mellem-høj varme i omkring 2 cm olie i en pande, til den er flot gylden overalt. Lad den dryppe af på en rist, eller på køkkenrulle, og krydr så med salt.
Servér fisken sammen med pommes frites og Piccalilly-salaten.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()