0
Fish’n’chips på kuller med mushy peas og tartare sauce med kapers

Fish’n’chips på kuller med mushy peas og tartare sauce med kapers

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Britisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartofler
1 min.
Chips:

Skræl og skær kartoflerne ud til pommes frites. Lad dem udvande i masser af koldt vand i MINDST 10 minutter, gerne længere. Fritér pommes frites 1. gang i 140 grader varm rapsolie, til de begynder at mørne. Tag dem op, og lad dem afdryppe på en avis.

Fritér pommes frites 2. gang, efter at du har stegt fisken. Denne gang i 180 - 190 grader varm olie, til de er gyldne og sprøde. Afdryp dem på køkkenrulle eller avis, og giv dem godt med salt.

Fif: du kan for en nemmere version, snildt stege de skårede kartofler i ovnen i stedet. Vend dem i lidt god olie og salt og bag dem i et lag på bagerplader med bagepapir ved 185 grader til de er møre og gyldne. Vend evt rundt en gang undervejs! 

hvedemelbagepulverpilsner øl
15 min.
Øldej:

Rør hvedemelet grundigt ud i øllet, og rør bagepulver og lidt salt i til en tyktflydende dej. Lad dejen hvile, mens alt andet gøres klar. 

NB. har du ikke en øl, kan du erstatte med vand. 

mayonnaisekaperspurløgdijon sennepzittauerløg
20 min.
Tartare sauce med kapers

Til sauce tartare røres god mayonnaise (gerne hjemmelavet) med hakkede kapers, purløg, løg, dijonsennep, salt og peber. Smag til med salt, peber og citron.

Fif: har du en smule cornichoner eller drueagurker stående, kan du med fordel hakke lidt af dem og komme i også.

kullerfilet uden skindmaizenaneutral olie til fritering
45 min.
Fisk:

Fisken deles i 1-2 portionsstykker pr. person. Krydr fisken med salt, vend den i maizena eller mel, og dyp den godt i øldejen. Friter fisken i 180 grader varm olie, til den er gylden og sprød (efter du har haft fritterne i første gang).

Hvis man ønsker en simplere version kan fisken blot vendes i mel og steges på en pande.

ærter, frostmyntecitronsmør
50 min.
Ærter / mushy peas:

Ærterne koges under låg sammen med 25 g smør pr. person, du laver mad til, samt en smule vand. Efter 6-7 min. tilsættes den hakkede mynte og saften fra en 1/2 citron. Mos ærterne hurtigt med en stavblender, og smag til med salt og sort peber. Ærterne skal ikke være en fin puré; men en grov mos.

60 min.
Anretning:

Server som vist.

Fif: Prøv at gøre som englænderne og giv de sprøde fritter et syrligt pift med et splash lys vineddike - englænderne bruger malt eddike.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?