0
Fish nuggets med mormorsalat med tomater og stegte gnocchi

Fish nuggets med mormorsalat med tomater og stegte gnocchi

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

 

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først! 

  1. Steg de rå gnocchi på en varm pande i rigeligt smør og olivenolie (halvt af hver) sammen med hele upillede hvidløgsfed. Lad dem stege ved mellemhård varme i 3-4 min., til de er gyldne og lækre.
  2. Drys med lidt salt og ca 1/3 af Skagen Secret krydderimixet.
  3. Fjern evt. de yderste blade på salaten, og kasser dem.
  4. Del salathovedet i mindre mundrette stykker. Stokken kasseres.
  5. Rør en dressing af fløde, lidt salt, peber og sukker samt saft fra citronen. Lad den hvile 5 minutter.
  6. Vend dressingen med salatstykkerne samt tomater skåret i både.
  7. Del fisken i små bidder på 2-3 cm.
  8. Krydr fisken med salt og peber.
  9. Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med sammenpisket æg, og vend dem derefter til sidst i rasp, der er blandet med den sidste 1/3 krydderimix.
  10. Friter nuggets i masser af neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  11. Drys med lidt salt.

 

Anretning: Som vist på billedet med citronbåde.

 

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks.

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urtebouillon, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?