Kartoffelmos: Skræl, skyl og del kartoflerne (gerne Maris Piper) - kog dem møre i rigeligt vand. Så snart kartoflerne er møre (helt møre) hældes vandet fra - damp dem tørre på blusset. Mos kartoflerne igennem en purépresse eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Kog 1 dl fløde, 1 dl mælk og 100 g smør op til kogepunktet i en lille gryde og hæld det lidt ad gangen ned til kartoflerne under kraftig piskning. Tilsæt æggeblommer og finthakket dild og smag til med salt og peber.
Piesauce: Smelt 100 g smør i en tykbundet gryde og pisk melet deri. Lad det koge godt igennem mens du konstant pisker. Tilsæt fiskefond (gerne kogt med skallerne fra jomfruhummerne) og kog det igennem. Tilsæt 2 dl fløde og kog igennem mens du pisker. Fortsæt med at koge og pisk til saucen er tyk, glat og blank.
Piefyld: Skær fisken i mundrette stykker på ca. 2x2 cm. Pil skallen af jomfruhummerhalerne, fjern den sorte streng og del hver hale i 2-3 stykker. Vend det hele i den let afkølede sauce og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Sådan samles og tilberedes pien: Fordel fyldet i 4 mindre ovnfaste portionsskåle - eller i én stor skål. Fordel kartoffelmosen oven på - enten ved at sprøjte den pænt på med en sprøjtepose eller ved at lægge den på og glatte ud med en palet. Bag pierne i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter (hvis du bruger én stor skål - skal den være længere tid i ovnen) til de gyldne og lækre.
Server sammen med dampede små ærter, gulerødder med top og evt. grønne asparges vendt med lidt smeltet smør.
Kundekommentarer ()