0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fordel fileterne på den ene halvdel af et stykke bagepapir. Krydr med salt og peber. Skær agurk og porre i tynde skiver. Fordel dild, agurk og porre over fiskestykkerne. Kom smørklatter på. Læg ½ skive citron på hvert stykke fisk. Fold fire stykker bagepapir på 25x25 cm på midten, og klip hjørnerne, modsat folden, runde. Fold bagepapiret over fisken, så kanterne passer sammen, og lav en skarp lille fold hele vejen rundt. Bag pakkerne i ovnen ca. 10-15 min. ved 200 grader. Tiden afhænger af fileternes tykkelse. Stik en kødnål gennem pakken og mærk om den er varm.

Persillecreme: 200 g cremefraiche 18 %, 10 g dijonsennep, 5 g brun farin, 50 g bredbladet persille, groft salt.

Skyl persillen og hak bladene fint. Rør cremefraiche, dijonsennep, brun farin og groft salt sammen og tilsæt den hakkede persille. Smag til.

Syltede æbler: 250 g æbler, 150 g løg, 0,5 dl æbleeddike, 0,5 dl olivenolie, rød chilipeber, peber, groft salt.

Æblerne skrælles, kernerne fjernes og æblekødet skæres i små tern. Løgene skrælles og skæres i ringe. Chilien ordnes og kernerne fjernes. Lagen laves af eddike, olie, chili, hele peberkorn og lidt salt. Æbletern og løg koges i 5 min. og hældes derefter på skoldede glas. Æbler og løg skal trække i min. 5 dage inden de spises.

Forslag: Krydderier og krydderurter kan justeres efter smag og formål. Brug f.eks. krondild, ingefær, citrontimian, korianderfrø, safran, allehånde eller langpeber. Der kan også tilsættes cherrytomater og løg. I stedet for æbler kan du sylte hokkaidogræskar.

Opskrifterne er venligst udlånt fra Menuplanen – et onlineværktøj udarbejdet af Københavns Madhus. Forfattere: Katrine Klinken (fisk i papir, persillecreme) og Københavns Madhus (syltet hokaido/æble).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?