0
Fiskeburger med bacon og hjemmelavede fritter

Fiskeburger med bacon og hjemmelavede fritter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Begynd med de hjemmelavede "fritter": Vask kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem i et ildfast fad og krydr med olie og salt. Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 40 min. Vend rundt i kartoflerne efter den halve tid.

Hjemmelavet remoulade: Bland græsk/tyrkisk yoghurt og remouladepuré. Lad den trække mens burgerne tilberedes og smag til med salt, peber og evt. ekstra puré (Piccalilly remouladepuré kan købes i de fleste større supermarkeder).

Fiskebøffer: Læg det hakkede fiskekød i en skål og tilsæt friskhakkede krydderurter (fx basilikum, persille og dild), finthakkede soltørrede tomater, 1 tsk. groft salt og lidt peber. Rør det hele godt sammen. Form 4 store burgerbøffer og vend dem i rasp - meget gerne med knuste cornflakes. Steges i olie på en varm pande i ca. 4 min. på hver side. Det er VIGTIGT, at panden er rigtigt varm, så der hurtigt dannes skorpe på bøfferne. Skru derefter ned for blusset.

Forbered forskelligt tilbehør til burgerne (efter familiens smag): Tomat, agurk, grøn salat, løgringe, rucolasalat, bønnespirer, soltørrede tomater osv.

Steg baconen sprød og lun burgerbollerne.

Sæt ingredienserne (incl. ketchupflasken og Miracel Whip) på bordet og lad hvert familiemedlem lave sin helt egen favoritfiskeburger.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?