Nulstil dit kodeord



×
×
Surdejs durumburger med miso-guacamole og iceberg dertil sesamstegt spejlæg og karamelliseret langefilet

Surdejs durumburger med miso-guacamole og iceberg dertil sesamstegt spejlæg og karamelliseret langefilet

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
SkagenKassen
  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Forår, Efterår, Sommer, Vinter
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    4 stjerner
    4
    4
    4

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • 1 min.
    Lange del 1:

    Del fisken i 3-4 mindre stykker pr. person og kom fisken i en skål. Vend med tamari (gem ca. 1/3 til guacamole) samt 1-2 spsk sukker. Lad fisken trække i 10 minutter.

  • 5 min.
    Miso-guacamole:

    Halver avokadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud i en skål. Mos det godt med en gaffel sammen med et par skefulde god olie. Rør lidt miso i efter smag og smag til med lidt tamari.

  • 12 min.
    Ristede sesamfrø:

    Rist sesamfrø gyldne på en tør pande – knus dem let i en morter med lidt salt.

  • 15 min.
    Iceberg:

    Skyl iceberg og snit det så fint som du overhovedet magter - brug gerne et mandolinjern. Knug den fintsnittede salat med hænderne og drys med lidt salt, lad trække 10 minutter. Kom salaten i en sigte og lad evt. vand dryppe fra. Lige før servering vendes salaten med miso-guacamolen.

  • 25 min.
    Lange del 2:

    Fisk langestykkerne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle (gem marinaden til senere). Steg dem på en stor varm pande i neutral olie til de er sprøde og gyldne på begge sider - det tager ca. 3-4 minutter i alt. Lige før de er færdige kommes marinaden på sammen med halvdelen af de ristede sesamfrø. Lad marinaden koge ind til den begynder at karamellisere og glasere fisken.

  • 28 min.
    Burgerboller:

    Halvér burgerbollerne og pensl dem evt. med lidt smeltet smør på skærefladerne.

    Rist dem med skærefladen opad i ovnen på grillprogram- til de bliver gyldne - pas på de ikke brænder!

    Vend dem og giv dem 30-60 sekunder på den anden side også.

  • 29 min.
    Spejlæg:

    Steg æggene på en slip let pande ved svag varme i enten smør eller olie og , enten 'over easy' (vendte) eller 'sunny side up' - jeg foretrækker det sidste! Uanset din præference anbefaler jeg at du lader æggeblommen være letflydende. Krydr det færdige æg med salt og friskkværnet sort peber og drys til sidst med resten af de ristede og knuste sesamfrø.

  • 30 min.
    Anretning:

    Byg burgeren op således (nedefra)

    1. burgerbund
    2. miso-guacamole med iceberg
    3. Stegt fisk
    4. miso-guacamole med iceberg
    5. Spejlæg
    6. ristet sesam
    7. burgertop

    Velbekomme! 

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
  • Lange del 1:

    Del fisken i 3-4 mindre stykker pr. person og kom fisken i en skål. Vend med tamari (gem ca. 1/3 til guacamole) samt 1-2 spsk sukker. Lad fisken trække i 10 minutter.

  • Miso-guacamole:

    Halver avokadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud i en skål. Mos det godt med en gaffel sammen med et par skefulde god olie. Rør lidt miso i efter smag og smag til med lidt tamari.

  • Ristede sesamfrø:

    Rist sesamfrø gyldne på en tør pande – knus dem let i en morter med lidt salt.

  • Iceberg:

    Skyl iceberg og snit det så fint som du overhovedet magter - brug gerne et mandolinjern. Knug den fintsnittede salat med hænderne og drys med lidt salt, lad trække 10 minutter. Kom salaten i en sigte og lad evt. vand dryppe fra. Lige før servering vendes salaten med miso-guacamolen.

  • Lange del 2:

    Fisk langestykkerne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle (gem marinaden til senere). Steg dem på en stor varm pande i neutral olie til de er sprøde og gyldne på begge sider - det tager ca. 3-4 minutter i alt. Lige før de er færdige kommes marinaden på sammen med halvdelen af de ristede sesamfrø. Lad marinaden koge ind til den begynder at karamellisere og glasere fisken.

  • Burgerboller:

    Halvér burgerbollerne og pensl dem evt. med lidt smeltet smør på skærefladerne.

    Rist dem med skærefladen opad i ovnen på grillprogram- til de bliver gyldne - pas på de ikke brænder!

    Vend dem og giv dem 30-60 sekunder på den anden side også.

  • Spejlæg:

    Steg æggene på en slip let pande ved svag varme i enten smør eller olie og , enten 'over easy' (vendte) eller 'sunny side up' - jeg foretrækker det sidste! Uanset din præference anbefaler jeg at du lader æggeblommen være letflydende. Krydr det færdige æg med salt og friskkværnet sort peber og drys til sidst med resten af de ristede og knuste sesamfrø.

  • Anretning:

    Byg burgeren op således (nedefra)

    1. burgerbund
    2. miso-guacamole med iceberg
    3. Stegt fisk
    4. miso-guacamole med iceberg
    5. Spejlæg
    6. ristet sesam
    7. burgertop

    Velbekomme! 

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Gæste & weekend menu

Nu gør vi det nemlig muligt at nyde en gourmet restaurant oplevelse hjemme ved dit eget spisebord! Vores huskok har udarbejdet en udsøgt 3 retters men...

Pris fra
598,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Koldrøget Fanø Laks

Original Fanø Laks er en prisbelønnet og ganske særlig specialitet, som har modtaget Børsens Fødevarepris for "Sublim smag og råvarekvalitet".

Pris fra
189,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse