0
Fiskeburger med panko-spætte, dildsylt & sprøde fritter

Fiskeburger med panko-spætte, dildsylt & sprøde fritter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spisekartoflerSkagenfood Secret-krydderi
1 min.
Sprøde fritter

Tænd ovnen på 225 grader.

Skræl kartoflerne, og del dem i grove fritter, skyl dem grundigt. Giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 min. Dræn vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe helt af. Vend dem rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber. Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag). Steg dem i en 225 grader forvarmet ovn, til de er lækre, sprøde og gyldne. Det tager typisk 20-30 min. Drys med Skagen secret krydderi (brug ca. 1/3 her) og salt.

agurkrødløgcitrondild
10 min.
Dildsylt

Skær 3-4 mm tykke skiver af agurkerne, vend dem med rigeligt fint salt, og kom dem i en sigte, hvor de drypper af i 5-10 min. Skyl dem hurtigt under koldt vand. Skær tynde skiver af det pillede rødløg (brug evt. et mandolinjern). Pres citronsaft (riv det gule af skallen først, og gem til dressingen), og hæld saften over løgskiverne. Rør med 2-3 spsk. sukker, til det er opløst. Vend løgene med de saltede drænede agurker. Pluk og hak dilden, og vend halvdelen sammen med agurker og løg. Lad dem trække tildækket, til de skal spises.

Skagenfood Secret-krydderidildcreme fraiche 18%citron
15 min.
Dilddressing

Rør cremefraiche med ca. 1/3 af krydderierne, lidt revet citronskal samt det sidste hakkede, friske dild. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

rødspættefiletSkagenfood Secret-krydderipanko
30 min.
Burger & fisk

Krydr fisken med salt og peber. Vend 1/3 af krydderiblandingen i raspen, og panér nu fisken i mel, æg og rasp. Tryk det godt fast. Steg fiskefileterne på en pande i rigeligt neutral olie. Steg i i alt 2-3 min. på begge sider, til fisken er gylden og sprød.

salathoved
45 min.
Anretning

Halvér bollerne, og sæt ovnen på grill. Kom bollerne i den varme ovn med skærefladen opad så tæt på grill-legemerne som muligt. Grill, til de er gyldne på skærefladen.

Alternativt kan bollerne skæres over og ristes på en brødrister.

Kom lidt dressing og en smule syltede løg/agurker på burgerbolle bunden. Kom derefter en stegt fisk ovenpå. Top med plukket og skyllet salat, mere dressing og evt. mere løg/agurk. Servér med sprøde "fritter".

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?