0
Fiskeburger med sprøde fritter
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dildagurker og syltede rødløg: Skær 3-4 mm tykke skiver af agurkerne, vend dem med rigeligt fint salt og kom dem i en sigte hvor de drypper af i 20 minutter. Skyl dem hurtigt under kold vand. Skær tynde skiver af det pillede rødløg (brug evt et mandolinjern!) Pres citronsaft (riv det gule af skallen først og gem til dressingen) og hæld over løg, rør med 2-3 spsk. sukker til det er opløst - vend med de saltede drænede agurker. Pluk og hak dilden og vend halvdelen sammen med agurker og løg - lad det trække tildækket til det skal spises.

Burger: Rør fiskekødet sej med lidt salt - rør derefter med 1/3 af krydderiblandingen samt 2 spsk. rasp og 2 spsk. kartoffelmel pr 300 g fiskekød. Form 2 eller 4 bøffer med hånden og vend dem i rasp - tryk det godt fast! Steg dem på en pande i rigeligt neutral olie - når de begynder at blive gyldne på den ene side tilsættes et par klumper smør til panden - lad smørret bruse af og vend burgerne - steg i alt 2-3 minutter på begge sider til de er gyldne og sprøde.

Dilddressing: Rør yoghurt med den anden ca. 1/3 af krydderierne samt lidt revet citronskal samt det sidste hakkede friske dild. Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker.

Stegte kartofler: Skræl kartoflerne og del dem i 6-8 både hver. Udvand bådene i rindende koldt vand i 5 minutter. Giv dem et opkog i rigeligt godt saltet vand i ca. 5-6 minutter. Dræn vandet fra og lad dem dampe helt af. Vend rundt med godt med olivenolie og krydr med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag!). Steg dem i en forvarm ovn ved 210 grader til de er lækre sprøde og gyldne. Drys med det sidste krydderi og evt. lidt salt - server straks!

Anretning: Halvér bollerne og sæt ovnen på grill - kom bollerne i dem varme ovn med skærefladen opad - så tæt på grill-legemerne som muligt - grill til de er gyldne på skærefladen. Kom lidt dressing på burgerbolle bunden - og en smule syltede løg/agurker derpå. Kom derefter en stegt burger ovenpå - top med mere dressing og evt. mere løg/agurk! Server straks med sprøde "fritter"

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?