
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Sæt risene over at koge efter anvisning på posen.
Skyl agurk og radiser.
Kom saft og fintrevet skal af lime op i en skål, og pisk et drys sukker ud i, så du får en sur/sød marinade.
Skær agurk og radiser i tynde skiver, kom dem op i skålen med marinaden, og vend godt rundt.
Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olivenolie. Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem 3-4 min. på skindsiden og ca. 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider. Krydr med salt og friskværnet sort peber.
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem derefter groft.
Vend krydderblanding og mandler op i de kogte ris.
Anret ris, stegt fisk og syrligt grønt på en tallerken, og kom til sidst en god klat yoghurt ved.
Velbekomme!
NB: På billedet er der serveret fiskefrikadeller, men i denne uge får du lyssejfilet med skind.
Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften