0
Stegt kuller med sprød og cremet æblesalat og urtemos

Stegt kuller med sprød og cremet æblesalat og urtemos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

melede kartoflerporreblomkål
1 min.
Mos

Skræl kartoflerne, og skyl porren grundigt. Fjern den grønneste del af porretoppen og evt. rod.

Skær kartofler, blomkål og porre i grove stykker, og kog dem helt møre i en gryde i ca. 15 min. med så meget vand, at det dækker grøntsagerne. 

rødt æblespidskålshivid polocreme fraiche 38%
10 min.
Salat

Skyl æble og spidskål grundigt (fjern evt. de yderste blade på spidskålen). Snit spidskålen fint med en skarp kniv.

Skær æblet i tern. Bland æble og spidskål i en skål med krydderblanding, creme fraiche, et skud friskkværnet sort peber og et par dråber olivenolie.

kullerfilet med skind
18 min.
Fisk

Kom lidt olie på en pande og steg nu fisken på skindsiden i 3-4 min og herefter vendes den om på den anden side i 1 min.

20 min.
Mos

Når grøntsagerne er møre, hælder du vandet fra på nær en lille bundskjuler. Tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør, og mos det hele til en grov mos. Smag til med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret mos, salat og deller på en tallerken.

NB: opskriften er lavet med fiskefrikadeller, men du får frisk fisk til retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Næringsindhold pr. person:

Energi:
835 kcal
Fedt:
49,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
16,5 g
Kulhydrat:
54,2 g
heraf sukkerarter:
22,2 g
Kostfibre:
13,5 g
Protein:
38,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?