Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kartoflerne skylles. Hvis der ikke er meget jord på dem, behøver man ikke skrælle dem, så skal de blot deles i to eller tre, alt efter hvor store de er. Kartoflerne sættes over at koge i saltet vand, indtil de næsten er færdige. Brug en gryde, der kan rumme både kartofler og kål.
Kålen skylles, deles i kvarte, og den hårde midte skæres bort.
Snit hvad der svarer til en god stor håndfuld kål pr. person. Resten kan gemmes til en anden dag.
Dilden skylles og snittes mellemfint. Den møre del af stilkene kan også bruges, de skal bare snittes ultrafint. Gem evt. et par kviste til pynt.
Citronen skylles, og skrællen rives fint.
Imens kartoflerne koger, kan man lave agurkesalaten.
Agurken skæres i ultratynde skiver, og "krammes" forsigtigt med fingrene sammen med 1/4 tsk. groft salt og 2-3 spsk sukker pr. agurk, til den begynder at væske, og sukkeret opløses.
Hæld omkring 1/2 dl eddike på pr. agurk (hvis man har riseddike, er det supergodt). Rør rundt, og lad agurkesalaten trække, til I skal spise.
Smag evt. til med ekstra sukker og peber, inden salaten serveres.
Når kartoflerne er næsten møre, drænes de og stilles til side et øjeblik.
Den snittede kål lægges ned i bunden af gryden sammen med en smørklat, salt, en smule sukker samt en lille smule vand.
Læg derefter kartoflerne tilbage ovenpå kålen.
Læg låg på, og lad grøntsagerne koge/dampe stille, til kålen er mør.
Når kålen er mør, hældes creme fraiche og 1-2 tsk citronsaft pr. person ned til grøntsagerne. Vend godt rundt, og varm igennem.
Vend dild, lidt citronskal samt friskkværnet peber ned til grøntsagerne umiddelbart inden servering.
Dellerne steges/lunes på en pande i smør, til de er gennemvarme og sprøde udenpå.
Servér dellerne med den varme spidskål og agurkesalaten.
~Velbekomme ~
Kundekommentarer ()