
Jeg synes det er lækkert med de ristede kartofler. Men du kan sagtens vælge at koge dem i stedet.
Vil du have sprøde strimler af squash, kan du lægge dem i isvand og afdryppe dem grundigt lige inden servering. Dryp med dressingen.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær kartoflerne i kvarte eller halve. Steg dem i olivenolie på en varm pande. Steg i 20-25 min., eller til de er møre og gyldne. Krydr med salt og spicy nigella & sesam.
Lav tynde strimler af squashen med en tyndskræller, kartoffelskræller eller på et mandolinjern.
Rør en dressing af ca. 1-2 spsk. citronsaft, en anelse revet citronskal, 1/2 tsk. honning og 1 spsk. olivenolie pr. person. Vend squash og dressing sammen og krydr med salt og peber.
Pluk salat og dild og anret begge dele med squash og dressing på lige inden servering.
Vend fiskefileterne i mel. Steg dem gyldne og lækre i olivenolie og evt. smør, på en pande (gerne slip-let). De skal have ca. 2 min. på hver side. Krydr dem med salt.
Rør en dressing af yoghurt og tørret dild og smag til med salt og evt. en smule olivenolie.
Anret stegte kartofler med fiskefilet, dildcreme og salat og servér straks.
Spicy nigella & sesam indeholder:
33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften