1. Skræl kartoflerne. Læg dem i en gryde, og dæk dem med koldt vand. Tilsæt 2 tsk. salt.
2. Sæt gryden på komfuret, og skru helt op for varmen. Når kartoflerne koger, skruer du ned på middel varme, så kartoflerne bare småkoger. Kartoflerne skal koge i 14-18 minutter. Mærk med en gaffel, om kartoflerne er møre.
3. Hæld vandet fra kartoflerne, og kom en lille klat smør i gryden. Læg låg på igen, og hold dem varme under et viskestykke.
4. Skyl persillen, og fjern de største og groveste stilke. Tør persillen med køkkenrulle.
5. Hak persillen fint på et spækbræt eller klip persillen ned i en skål med en saks.
6. Lav en dressing til frugtsalaten: Riv skallen af ½ citron ned i en skål, og pres også citronsaften fra den halve citron ned i skålen. Tilsæt 1 spsk. olivenolie og 1-2 spsk. hakket persille (resten skal bruges til sovsen senere), lidt sukker, lidt salt og lidt peber. Rør dressingen sammen.
7. Kom tranebær i en skål og pres lidt citronsaft over dem
8. Skyl æblerne og pærerne, og tør dem med køkkenrulle. Skær dem i halve, og fjern kernehusene.
9. Skær både æbler og pærer i tynde skiver, evt. på et mandolinjern (få hjælp af en voksen, og pas på fingrene!).
10. Læg skiverne i frugtskålen, og vend dem med det samme godt rundt sammen med dressingen og tranebær, så skiverne ikke bliver brune, før du er klar til at servere.
11. Kom bechamelsaucen i en gryde, og varm den op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd den med lidt vand, hvis du synes, den er for tyk, når den er varmet igennem. Tilsæt persillen lige før servering, og smag til med salt og peber.
12. Tag fiskefileterne op af pakken. Skyl dem og tør dem.
13. Kom melet i en dyb tallerken. Bland lidt salt og lidt peber i melet.
14. Vend hver fiskefilet i lidt hvedemel, så fileten er dækket af mel. Læg dem på et tørt spækbræt, så de er klar til, når du skal stege dem.
15. Sæt en pande på komfuret, og skru helt op for varmen.
16. Hæld neutral olie på panden og læg også smørret på panden. Vent til det er blevet lysebrunt, og er bruset af.
17. Læg fileterne på panden, og skru ned til middelvarme.
18. Vend fileterne efter 2-3 minutter. De skal være helt gyldenbrune, før du vender dem. Når fileterne er gyldenbrune på begge sider, er de færdige.
19. Hvis du ikke har plads til alle fileterne på panden, kan du enten stege dem på 2 pander, eller du kan lægge fileterne i et fad, efterhånden som de er færdige, og sætte fadet i en lun ovn (ca. 75 grader), mens du steger resten.
20. Skær den anden citron i 4-6 både på langs.
21. Server de varme fileter på et fad pyntet med citronbådene, hæld kartoflerne i en skål, sovsen i en anden skål, og server det hele sammen med frugtsalaten.
Kundekommentarer ()