0

"Fiskefingre" af mørksej med persillesovs dertil nye kartofler og kålsalat med æbler og tørrede tranebær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflerkruspersille
1 min.
Kartofler

Kog de nye kartofler i rigeligt godt saltet vand i 12-15 minutter. Dræn vandet fra og damp dem tørre - vend med en generøs klump smør lidt flagesalt og ryst til sidst med lidt hakket persille.

rødt spidskåltørrede tranebær
5 min.
Kålsalat med æbler og tørrede tranebær:

Riv eller skær æble i små tern. Kom æble, kål og tørrede tranebær i en skål. Vend rundt med lidt olivenolie og lys eddike (fx æblecidereddike) og smag til med salt og lidt sukker eller flydende honning.

kruspersillebechamelsovs
15 min.
Persillesovs

Skyl persillen, og fjern de største og groveste stilke. Hak persillen fint. Kom bechamelsovsen i en gryde, og kogden op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd den med lidt mælk, hvis du synes, den er for tyk, når den er kogt igennem. Tilsæt persillen lige før servering, og smag til med salt og peber.

mørksejfilet uden skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i strimler på ca. 1,5 cm bredde stykker. Krydr fisken med salt og peber. Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn tyk melklister), og vend dem derefter til sidst i rasp.

Fisken steges sprøde i en lille friture eller på en varm pande tilsat godt med neutral olie og evt. smør i ca. 2-3 minutter på hver side. 

Lad de stegte og sprøde nuggets afdryppe på køkkenrulle og krydr med lidt salt.

NB. Fisk kan også pandesteges i smør og olie.

35 min.
Anretning

Som vist

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?