Kog de nye kartofler i rigeligt godt saltet vand i 12-15 minutter. Dræn vandet fra og damp dem tørre - vend med en generøs klump smør lidt flagesalt og ryst til sidst med lidt hakket persille.
Riv eller skær æble i små tern. Kom æble, kål og tørrede tranebær i en skål. Vend rundt med lidt olivenolie og lys eddike (fx æblecidereddike) og smag til med salt og lidt sukker eller flydende honning.
Skyl persillen, og fjern de største og groveste stilke. Hak persillen fint. Kom bechamelsovsen i en gryde, og kogden op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd den med lidt mælk, hvis du synes, den er for tyk, når den er kogt igennem. Tilsæt persillen lige før servering, og smag til med salt og peber.
Del fisken i strimler på ca. 1,5 cm bredde stykker. Krydr fisken med salt og peber. Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn tyk melklister), og vend dem derefter til sidst i rasp.
Fisken steges sprøde i en lille friture eller på en varm pande tilsat godt med neutral olie og evt. smør i ca. 2-3 minutter på hver side.
Lad de stegte og sprøde nuggets afdryppe på køkkenrulle og krydr med lidt salt.
NB. Fisk kan også pandesteges i smør og olie.
Som vist
Kundekommentarer ()