0
Fiskefrikadeller fra Skagen med løg/fiskesennepssauce

Fiskefrikadeller fra Skagen med løg/fiskesennepssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fiskefrikadeller: Skær baconen i meget fine tern, riv 1 (lille) løg og hak krydderurter og kapers (brug ca. 1 spsk. hakkede krydderurter). Rør fiskekødet sejt med 1 tsk. salt og tilsæt i nævnte rækkefølge; bacon, løg, æg, mel, 1 dl fløde (kan evt. erstattes helt eller delvist af mælk) og til sidst krydderurter og kapers. Rør det hele sammen og lad farsen hvile køligt i ca. 1 time inden tilberedning. Steges i halvt olie og halvt smør.

Løg/fiskesennepssauce: Hæld fiskefond og hvidvinseddike i en gryde og tilsæt 1 løg skåret i tern. Kog i ca. 5 min. til løgene er møre. Tilsæt 2 dl fløde og lad saucen koge ind til konsistensen bliver cremet. Smag til med fiskesennep, salt og peber.

Server retten sammen med små kartofler og tyttebærsyltetøj.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Grov Fiskesennep indeholder:

65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje