Fiskefrikadeller: Skær baconen i meget fine tern, riv 1 (lille) løg og hak krydderurter og kapers (brug ca. 1 spsk. hakkede krydderurter). Rør fiskekødet sejt med 1 tsk. salt og tilsæt i nævnte rækkefølge; bacon, løg, æg, mel, 1 dl fløde (kan evt. erstattes helt eller delvist af mælk) og til sidst krydderurter og kapers. Rør det hele sammen og lad farsen hvile køligt i ca. 1 time inden tilberedning. Steges i halvt olie og halvt smør.
Løg/fiskesennepssauce: Hæld fiskefond og hvidvinseddike i en gryde og tilsæt 1 løg skåret i tern. Kog i ca. 5 min. til løgene er møre. Tilsæt 2 dl fløde og lad saucen koge ind til konsistensen bliver cremet. Smag til med fiskesennep, salt og peber.
Server retten sammen med små kartofler og tyttebærsyltetøj.
Grov Fiskesennep indeholder:
65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje
Kommentarer og forslag til opskriften