0
Fiskefrikadeller med bagte jordskokker dertil hjertesalat og rygeostcreme med purløg og citron

Fiskefrikadeller med bagte jordskokker dertil hjertesalat og rygeostcreme med purløg og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 250 grader.
  2. Skrub og skyl jordskokkerne grundigt – del evt. de store så alle har nogenlunde samme størrelse og skyl dem igen.
  3. kom jordskokkerne i et ildfast fad og vend dem med lidt god olivenolie og salt.
  4. Bag jordskokkerne i ca. 20 minutter til de er møre og gyldne – vend dem et par gange i processen.
  5. Del hjertesalat i 2 dele og skyl dem i iskoldt vand – lad dem gerne ligge deri i 5-10 minutter.
  6. Skær purløg så fint du magter det.
  7. Rør imens rygeost og cremefraiche sammen med et par spiseskefulde god olivenolie og det skårede purløg.
  8. Smag rygeostcremen til med salt og peber samt citronsaft.
  9. Dræn vandet fra salaten og lad den dryppe godt af – evt på et viskestykke eller køkkenrulle.
  10. Lun fiskefrikadellerne på en pande i lidt smør og olie, og steg dem 2-3 min. på hver side. 
  11. Alternativt kan de lunes i ovnen sammen med jordskokkerne de sidste 4-5 minutter.
Anretning

Som vist – drys med lidt citronskal og det sidste purløg over jordskokkerne – dryp gerne lidt olivenolie over og giv det et godt vrid friskkværnet sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?